Paste cu Naut si Praz

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 1 cutie cu naut fiert
  • 1 praz
  • 200 gr paste scurte
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • pecorino ras (facultativ)

Mod de preparare

- varsam nautul din conserva si il clatim foarte bine, apoi il punem la fiert impreuna cu prazul tocat (inclusiv frunzele verzi) in apa cu sare

- fierbem nautul si prazul foarte bine pina cind prazul este foarte moale si nautul aproape se sfarima

- separat fierbem pastele in apa cu sare, cit scrie pe pachet

- scurgem nautul si prazul fiert si adaugam putina sare, mixam bine cu mixerul vertical pina obtinem o crema

- adaugam in crema de naut uleiul, amestecam bine si daca este nevoie (nu este prea cremoasa mai adaugam cu lingura apa in care au fiert pastele)

- scurgem pastele si le amestecam cu crema de naut si praz

Servim cu putin piper macinat proaspat si cu sau fara brinza pecorino rasa, dupa gust.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...