Paste cu Mazare, Sunca si Morcovi

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g paste
  • -1 ceapa alba mica
  • -1 ceapa rosie mica
  • -150g mazare
  • -250g sunculita / pancetta afumata
  • -1 morcov
  • -ulei de masline
  • -formaggio
  • -sare
  • -piper
  • -foaie de dafin

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat pregatim sosul. Se pun cateva linguri de ulei de masline intr-o tigaie, la infierbantat, dupa care se adauga cepele taiate. Dupa 1 minute se pune morcovul taiat.

Se lasa sa se prajesca impreuna pt cateva minute, dupa care se aduga sunculita. Dupa 2-3 minute in care s-au prajit toate impreuna, se adauga apa, aproximativ o cana. Se pune capacul pe tigaie si se lasa la fiert pana cand, morcovii sunt de 1/4 fierti. Dupa care adaugati mazarea.

Potriviti de sare si piper. Si nu uitati sa adaugati si foaia de dafin rupta in bucatele. Puneti capacul si lasati sa fiarba totul, impreuna, pana cand toate legumele sunt toate fierte, iar sosul a scazut suficient.

Odata pastele fierte, se strecoara, iar cand sosul e gata, se pun peste acesta.
Se amesteca bine, asa incat sa ajunga legumele si sosul peste tot.
Se servesc calde, cu mult formaggio presarat ... pofta buna:)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin

Alt curcan a poposit la mine in bucatarie . L-am preparat la cuptor sa omenesc musafirii cu carnita proaspata .

Curcan la cuptor cu busuioc si rozmarin
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj