Se taie 2 cepe marunt si se calesc in putin ulei, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 5 minute. Cand scade apa, se adauga morcovul ras, maslinele curatate de samburi si feliate (eu am ales unele direct feliate), cateva foi de dafin. Se potriveste de sare si piper (fiecare dupa gust) si se mai adauga apa de grosimea a doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Intre timp, punem pastele la fiert cu un varf de sare si putin ulei.
Se pregateste sosul, adaugand peste masline 2 linguri cu bulion sau suc de rosii si se amesteca bine.
Se scurg pastele de apa si se adauga peste sos, amestecand. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se da de pe foc.
Se presara putin cascaval vegetal ras si se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/paste-cu-masline-si-sos-de-post.html
Voua va plac pufoseniile? Se topesc in gura de fragede aceste bunatati din aluat, dar si ce aluat, unul fantastic si nu...
Melci cu unt reteta turceascaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj