Paste cu legume la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov taiat rondele;
  • 200 g paste;
  • 200 g masline slab sarate;
  • 2-3 frunze de dafin;
  • 2 felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare;
  • un varf de lingurita vegeta de legume;
  • un varf de lingurita piper;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • 100 g cascaval ras;
  • Cateva frunzulite de busuioc proaspat pentru decor

Mod de preparare

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele si 1 lingurita rasa de sare si un varf de lingurita de vegetase acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute.
Cand scade apa, adaugam maslinele, piperul si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.

Intre timp, punem pastele la fiert. Nu trebuie fierte mult, pentru ca le vom da si la cuptor, mai tarziu.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion si cateva frunze de dafin. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se adauga 2 felii de lamaie, care se lasa pentru 2 minute, apoi le scoatem, pentru a nu face mancarea acra.

Se scurg pastele de apa si se adauga peste sosul nostru, amestecam bine, apoi le punem intr-o cratita rotunda unsa cu putin ulei. Adaugam cascavalul ras.

Se da la cuptorul preincalzit, la doc mediu, pentru 15 minute.

Pofta Buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de legume a la grec

Prima oara am facut si a fost foarte buna.

Ciorba de legume a la grec
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj