Paste cu creveti copti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 g paste
  • -10-15 bucati de creveti nedecorticati proaspeti sau congelati
  • -4 catei de usturoi
  • -50-60 ml ulei de masline
  • -1/2 lamaie
  • -70 ml vin alb sau 50 ml coniac(eu am folosit vin)
  • -in reteta mai scria si o jumatate de ardei iute pe care eu nu l-am folosit
  • -sare sau delikat

Mod de preparare

Pastele se prepara dupa indicatiile de pe pachet.
Intre timp spalam crevetii, pregatim o tava pentru cuptor sau un vas ena presaram putina sare in tava, asezam crevetii si mai adaugam putina sare deasupra.
Intr-un blender punem usturoiul, vinul sau coniacul, uleiul, zeama de la o jumatate de lamaie si mixam pana obtinem o maioneza lichida.
Turnam acest amestec peste creveti si bagam tava in cuptorul incalzit in prealabil la 200 grade
Lasam 15 minute in cuptor.
Dupa ce au fiert pastele, le scurgem, le asezam pe farfurie adaugam cativa creveti turnam sos deasupra si ornam cu o feliuta de lamaie si cateva felii de ardei kapia rosu.
Se serveste cald.
Pofta buna

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.