Paste Cu Carne Si Sofran

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 250-300 gr paste (tagliatelle, spaghete, penne)
  • 300 gr carne tocata de vaca (sau porc, amestec, pui)
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei masline sau floarea-soarelui
  • 200 gr smantana
  • 0,130 gr sofran (un pliculet)
  • parmiggiano ras (parmezan sau cascaval)
  • supa de carne (facultativ)
  • sare, piper negru

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt si se pune cu uleiul in tigaie, se caleste putin (circa 1 minut), cat sa-si dezvolte aroma, apoi se adauga putina apa. Cum a scazut apa, adaugam carnea tocata, rumenim totul bine amestecand mereu. Cand scade apa lasata de la carne, punem smantana si putina apa (sau supa de carne). Lasam sa fiarba, la foc mediu iar intre timp adaugam si sofranul.

Dupa circa 15 minute, sosul este deja gata. Daca in acest timp sosul scade mult, adaugam putina apa sau supa de carne. La sfarsit sosul nu trebuie sa fie prea uscat, sa aiba destul lichid.

Dupa ce am fiert pastele, le scurgem de apa, le punem direct in tigaie peste sos, amestecam bine iar daca ni se par prea uscate, adugam putina apa in care au fiert. Daca este nevoie, punem sare.

Servim imediat, cu parmiggiano (parmezan sau cascaval) ras deasupra si piper.


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj