Pasta Primavera

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr spaghete subtiri
  • 25o ml lapte de frisca nebatut
  • 200 gr parmesan ras
  • 1 morcov ras
  • 5-6 flori de broccoli
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingura de unt
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se ia un vas, se pune apa, sare si untul prevazut in reteta. Se da la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele subtiri (neaparat subtiri daca vreti sa le serviti pe post de aperitiv) si se fierb conform indicatilor de pe cutie.

Separat se pune la fiert pe aburi, florile de broccoli si morcovul ras. Dupe ce au fiert pastele, se strecoara, nu se pun sub jet de apa deloc. Se aseaza intr-un castron, se presara deasupra broccoli si morcovul, se acopera cu un capac sau folie ca sa se pastreze cald.

Intr-o tigaie de pun cele 2 linguri de ulei si laptele de frisca, se infierbanta. Cand incepe sa dea in clocot se adauga sarea si piperul precum si usturoiul pisat foarte marunt. Se amesteca un minut sau ceva mai putin, se adauga parmesanul ras, se amesteca continuu pana se topeste tot. Se varsa peste pastele din castron, se amesteca bine de tot cu ajutorul a doua furculite.

Se serveste in farfurii late, mari si incalzite in prealabil, se presara patrunjel proaspat si tocat, deasupra.
Daca doriti sa serviti pentru aperitiv la o masa festiva atunci se ia, cu ajutorul furculitei si a unei linguri, un manunchi de paste infasurate pe furculita si se aseaza in linguri chinezesti. Se presara seminte de susan prajite, deasupra si se servesc ca atare (finger food) . Se aranjeaza pe farfurii de taietei chinezesti pentru a avea mai mare efect.

Normal taieteii serviti pe un aranjament din asta se pregatesc cu un sos de tahini sau un sos de arahide, dar eu nu am mai avut timpul necesar pregatirii unui sos de genul asta ....

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti