Pasta cu Varza, Pancetta si Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g varza
  • -5 cartofi
  • -250g pancetta afumata/sunculita
  • -250g supa (in care s-au fiert cartofii si varza)
  • -1 ceapa
  • -3 catei usturoi
  • -5 linguri ulei de maslina
  • -patrunjel proaspat

Mod de preparare

Prima data am pus la fiert pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care m-am ocupat de sosul propriu-zis.

Asadar, cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert, impreuna cu varza taiata, bucati nu foarte mici.

Dupa ce cartofii si varza s-au fiert mai bine de jumatate, i-am scurs de apa, oprind, cum am scris mai sus, 250ml din supa in care s-au fierte ele.

Separat, am taiat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit, impreuna cu ulei de masline. Dupa cateva momente, am adaugat pancetta si le-am lasat putin la prajit impreuna. Am pus si cartofii cu varza, peste ceapa, usturoi si pancetta. Am adaugat 250ml supa, sare si piper si le-am lasat sa fiarba impreuna, pana a scazut aproape toata apa, iar cartofii si varza au fost moi.

Dupa ce a scazut aproape toata apa, iar legumele au fost moi, am adaugat pastele deja fierte si patrunjelul taiat.

Am amestecat bine, le-am lasat putin la racit si le-am servit cu multa pofta:)

Pofta buna, dragilor:)

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de gomboti cu prune

 Pentru Reteta de gomboti cu prune sunt necesare urmatoarele ingrediente: cartofi, faina, ulei, oua, prune, zahar...

Reteta de gomboti cu prune
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj