Pasta cu Varza, Pancetta si Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g varza
  • -5 cartofi
  • -250g pancetta afumata/sunculita
  • -250g supa (in care s-au fiert cartofii si varza)
  • -1 ceapa
  • -3 catei usturoi
  • -5 linguri ulei de maslina
  • -patrunjel proaspat

Mod de preparare

Prima data am pus la fiert pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care m-am ocupat de sosul propriu-zis.

Asadar, cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert, impreuna cu varza taiata, bucati nu foarte mici.

Dupa ce cartofii si varza s-au fiert mai bine de jumatate, i-am scurs de apa, oprind, cum am scris mai sus, 250ml din supa in care s-au fierte ele.

Separat, am taiat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit, impreuna cu ulei de masline. Dupa cateva momente, am adaugat pancetta si le-am lasat putin la prajit impreuna. Am pus si cartofii cu varza, peste ceapa, usturoi si pancetta. Am adaugat 250ml supa, sare si piper si le-am lasat sa fiarba impreuna, pana a scazut aproape toata apa, iar cartofii si varza au fost moi.

Dupa ce a scazut aproape toata apa, iar legumele au fost moi, am adaugat pastele deja fierte si patrunjelul taiat.

Am amestecat bine, le-am lasat putin la racit si le-am servit cu multa pofta:)

Pofta buna, dragilor:)

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.