Macaroane cu Pesmet si Prune

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr de taietei lati (eu am pus macaroane in lipsa taieteilor)
  • cateva linguri bune de pesmet
  • 2 linguri ulei (optional eu nu pun niciodata)
  • 1 lingura de ulei (inca odata)
  • sare, un praf
  • 7-8 linguri de zahar praf
  • 2-3 lingurite de scortisoara (sau mai mult daca va place aroma ei)
  • coaja de portocala sau lamaie rasa
  • prune congelate sau proaspete (eu am avut circa 500 gr)
  • zahar dupa gust pentru fiert prunele

Mod de preparare

Se pune intr-un vas apa cu o lingura de ulei si un praf de sare, se acopera cu un capac si se pune pe foc. In momentul in care apa incepe sa fiarba se introduc pastele (macaroanele) si se fierb dupa dorinta (al dente e de preferat).

in timp cat fierb pastele intr-o alta tigaie se pune uleiul ramas (cele doua linguri) si pesmetul si se prajeste, iar cand si-a schimbat culoarea luam de pe foc si asezam deoparte. Pastele fierte le strecuram dupa care le asezam peste pesmet si omogenizam.

Separat in alt vas asezam prunele congelate si fara samburi (sau daca sant proaspete se spala bine, se indeparteaza samburii si se taie in doua) se pune zahar dupa dorinta deasupra, coaja rasa de portocala si scortisoara si se mai adauga putina apa, doar cat sa acopere prunele. Se fierbe pana scade apa de tot si raman prunele moi, si mai sparte putin.

Se serveste in farfurie intinsa paste tavalite prin pesmet si cu prune fierte deasupra, se prersare zahar praf amestecat cu scortisoara.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...