Punem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste, fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute in alcool/bautura, eu am folosit whisky. Branza o zdrobim bine cu furculita, adaugam galbenusul, zaharul si frecam bine ingredientele pana se formeaza o crema fina de branza. Adaugam in crema de branza curmalele hidratate. Albusul il batem spuma, cu un praf de sare, apoi il incorporam usor cu crema de branza. In bautura ramasa, adaugam un cub de unt. Dam vasul la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde sa se topeasca untul.
Luam un vas termorezistent, individual, de o persoana, il ungem bine cu unt si-l pudram cu faina. Asezam in vas o foaie de lasagna, ungem foaia cu amestecul de unt topit si whisky, peste, punem din crema de branza, alta foaie de lasagna unsa cu unt si whisky, crema de branza, foaie unsa si ultimul strat va fi de crema de branza. Dam vasul la cuptorul incins la 150 grade C, pentru 35-40 minute, pana lasagna capata o crusta usor rumena deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra/scortisoara, se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste calduta. Sa va fie de bine!!
Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...
Gutui murateEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj