Insalata Di Pasta Mediterranea

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 rosii mari
  • -200g ton in ulei
  • -250g mozzarella ciliegina
  • -sare
  • -piper
  • -300g paste scurte
  • -20 bucati de frunze de busuioc proaspat
  • -3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Prima data am pus la fiert, pastele, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Dupa care am spalat, scos semintele si taiat bucatele rosiile.

Intr-un bol am pus uleiul de la ton, cele 3 linguri de ulei de masline, rosiile taiate si frunzele de bususioc, rupte in mana. Le-am amestecat bine si le-am lasat asa sa se imbine gusturile, pana cand s-au fiert pastele.

Dupa ce pastele s-au fiert al dente, le-am strecurat de apa si le-am bagat sub un jet de apa rece, asa incat sa opresc fierberea.

Pastele le-am aruncat peste rosii, am pus tonul, bucatile de mozzarella, sare si piper. Le-am amestecat bine si le-am mai lasat max. 20 min., deoparte, asa incat sa se imbine toate aromele.

Se servesc ca si fel principal sau ca si o gustarica rapida:)

Pofat buna!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.