Gnocchi din Cartofi si Dovleac cu Sos Toma

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pt gnocchi:
  • -100g dovleac
  • -8 cartofi
  • -faina cat cuprinde
  • -sare
  • -1ou
  • Ingrediente pt sos:
  • -1 rosie
  • -100ml sos tomat
  • -200ml apa
  • -1 carnat
  • -1/2 lingurita zahar
  • -ulei de masline
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -sare
  • -piper
  • -1 crenguta de rozmarin proaspat
  • -1 foaie de dafin
  • -2 linguri branza rasa

Mod de preparare

Dovleacul se curata si se taie felii. Feliile se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pana sunt moi. Cartofii se curata, se spala si se taie, dupa plac. Dupa, se pun la fiert. Fierti se scurg de apa si se lasa la racit. Dovleacul copt se lasa la racit.

Cand cartofii sunt reci, se pun intr-un bol si se piseaza cu furculita. Peste ei, se pune dovleacul care a fpst pisat in prealabil cu furculita. Se adauga sarea si oul si se amesteca.

La sfarsit se pune faina, putin cate putin. De exemplu se pun 2 linguri, se amesteca, apoi iarasi se pun 2 linguri si tot asa pana va rezulta un aluat, perfect pentru lucrat in maini.

Dupa ce aluat e suficient de tare, se rupe cu mana din el si se formeaza bilute. Bilutele se pun pe o plansa de lucru, data cu faina.

Dupa ce ati prelucrat tot aluatul, se poate pune apa la fiert. Cand apa clocoteste se pun bilutele si se lasa la fiert.

Separat, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o oala se pun putina apa, iar cand aceasta incepe sa clocoteasca se pune rosia, care se lasa cateva momente la oparit. Se scoate, se lasa la racit, apoi se curata de pielita. Se taie bucati.

Dupa se pune ulei de masline intr-o tigaie. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie. Cand uleiul este infierbantat se pune ceapa, iar dupa 30 de secunde, se pune usturoiul.

Carnatul se taie si se pune peste ceapa si usturoi. Se lasa la prajit o idee, dupa care se adauga rosia taiata. Peste, se pune sosul tomat. Se mai adauga si apa. La sfarsit se pun sare, piper, rozmarinul taiat, zaharul si foaia de dafin.


Se lasa totul la fiert, pana sosul scade suficient si devine grosut. Daca cumva gnocchii s-au fiert, se scurg de apa si se lasa deoparte pana cand si sosul e gata.

Dupa ce sosul a scazut sufiecient, se ia de pe foc, se pun gnocchii scursi de apa, se pun lingurile de branza rasa si se amesteca.

Se servesc calzi!
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si scortisoara

Au fost foarte buni acesti biscuiti, iar pentru reteta m-am inspirat de aici. Daca vreti sa ii stampilati asa cum am facut eu...

Biscuiti cu miere si scortisoara
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj