Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența sa fina, oferindu-ti o experienta dulce memorabila cu fiecare muscatura.

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g ciocolată neagra (cu un conținut de cacao de minim 70%)
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 150 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • O lingurita esenta de vanilie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Instrucțiuni:

Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge cu unt și tapeteaza cu faina o tava de copt cu dimensiunile aproximative de 20x20 cm. Sau poti folosi hartie de copt, pur si simplu. Intr-un castron mare, topeste ciocolata și untul la bain-marie sau la microunde, amestecand din cand în cand pana se omogenizeaza. Lasa compozitia sa se raceasca putin. Intr-un alt castron, bate ouale cu zaharul pana devine o compozitie spumoasa si usor deschisa la culoare. Adauga esenta de vanilie peste amestecul de oua si zahar si continua sa amesteci. Toarna treptat ciocolata topita peste amestecul de oua și zahar, amestecand continuu pana se incorporeaza bine. Cerni faina, cacaoa, praful de copt si sarea peste amestecul de ciocolata si oua si amesteca pana obtii o compozitie omogena. Toarna compozitia rezultata în tava pregatita și niveleaz-o cu o spatula. Coace prajitura în cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava inainte de a o taia in patrate sau dreptunghiuri si de a o servi. Poti sa o decorezi cu zahar pudra sau sa adaugi frisca sau înghetata de vanilie pentru a o servi. Este o prajitura delicioasa si perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra de negresa, atunci te invitam sa incerci si alte retete, de exemplu reteta de negresa cu unt de arahide, reteta de negresa cu cafea, reteta de negresa cu branza sau negresa de post cu cafea

Top of Form

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...