Zuppa Di Cozze Alla Napoletana (Supa de Scoici)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1kg scoici
  • -300g rosii pisate
  • -2 catei de usturoi
  • -ulie de masline
  • -patrunjel verde
  • -sare
  • -piper
  • -6 sau 8 felii de paine prajita

Mod de preparare

Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le (din pacate n-am reusit sa fac poze, pt ca nu puteam sa le curata si sa fac si poza, poate data viitoare).

Dupa ce le-ati curatat bine, puneti o oala cu apa la foc, iar cand apa incepe sa clocoteasca, se pun scoicile, pana se desfac. Cele care nu se desfac, se arunca la gunoi, iar celelalte, se scot din apa. Apa se patreaza.

Inainte de a va apuca de sos, pregatiti rosiile, care trebuie oparate, curatate de piele si taiate marunt.

Dupa care, se curata, se taie marunt si se pun la foc, in ulei de masline, cateii de usturoi. Peste usturoi se pun rosiile taiate si lasati sa fiarba totul pt cateva minute.

Mai apoi, puneti 500 ml din apa in care s-au fiert scoicile, care a fost strecurata. Lasati sa fiarba totul pt 10 minute.

Inainte de a stinge focul, se adauga si scoicile, piper si patrunjel verde, taiat.

Pofta buna!
Se serveste cu paine prajita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert rulada rebela razvratita RRR

Pai cum altfel sa iasa si rulada, daca si ''stapana'' e rebela si oricum nu iubeste perfectiunea perfecta, daca exista asa...

Desert rulada rebela razvratita RRR
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj