Ton la Gratar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 fileu ton
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 ceapa rosie
  • 3 morcovi mijlocii
  • 1 radacina pastarnac
  • marar uscat pentru pus pe peste
  • lamaie pentru stropit
  • maioneza pentru sos
  • usturoi dupa gust
  • marar
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Se pune pe folie fileul de peste, se sareaza si se pipereaza, apoi se pune mararul uscat( totul dupa preferinta). Morcovii si pastarnacul se curata, se spala si se taie felii groase. Se aseaza pe langa peste.

Ceapa se taie feliute subtiri, se aseaza si ea peste si pe langa peste dupa care se stropeste din abundenta cu lamaie. Se inchide folia bine de tot ca sa nu iasa sucul afara si se pune pe gratar. Se intoarce odata in timpul coptului.

Se scoate apoi din folie, se pune pe un platou sau in farfurie si se serveste. Maioneza se amesteca cu usturoiul tocat marunt ( pisat) si cu mararul si se pune peste peshte.


Am mai facut si halibut pe langa ton, l-am facut exact la fel (au fost preferinte, . . . . asa e cu familie mare).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu burata, mozzarella si rosii

 O salata foarte potrivita pentru o cina usoara. Mai ales ca duminica la amiaza am servit mancare mai consistenta....

Salata cu burata, mozzarella si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj