Somon Intreg

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • Un somon intreg de 1
  • 25 kg
  • fara cap
  • Felii de lamaie
  • Marar

Mod de preparare

Puneti pestele pe polita de jos a cuptorului “in picioare”, cu aripioarele de pe burta desfacute. Faceti o incizie de 2, 5 cm de-a lungul sirei spinarii si umpleti-o cu unt.

Taiati feliile de lamaie in jumatate si introduceti-le in crestatura umpluta cu unt.
Dati la cuptor, la o temperatura de 205 grade c timp de 15 min pentru fiecare 450 g sau pana cand temperatura interna ajunge la 65 grade c.

Strecurati doua spatule sub peste si transferati-l cu grija pe un platou. Inlaturati pielea de pe peste si serviti-l ca atare sau cu sos Hollandaise.
- cuptor cu convectie, cu sau fara halogen

(sursa: Iuliajewel)

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Turtite a la Lubita

De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!

Turtite a la Lubita
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura