Somon Glazurat cu Sos Picant de Grapefruit

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 3 portii:
  • - 2 grapefruit mari
  • - 3 bucati de file de somon
  • - 3 ardei iuti rosii (ai nostri nu erau foarte iuti, dar daca folositi ardei mai iuti, ajunge unul sau 2, dupa gust)
  • - 2 linguri zahar
  • - patrunjel
  • - orez

Mod de preparare

Intai pregatim "glazura" pentru somon. Un grapefruit si jumatate se storc, iar sucul obtinut se fierbe impreuna cu ardeiul taiat cat mai marunt si cu zaharul, timp de 15 minute. Obtinem astfel un amestec de consistenta glazurii.

Somonul se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. O parte din glazura obtinuta anterior o folosim pentru a unge somonul, care se da apoi la cuptor. Peste restul de glazura se adauga feliile decojite de la grapefruitul ramas si se fierbe inca 12 minute, pana obtinem un sos.
Se serveste cu garnitura de orez.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj