Scordolea

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr cartofi albi
  • 500 gr peste afumat,dezosat
  • 100 gr unt
  • 300 ml lapte dulce
  • 200 gr nuci
  • 1 galbenus de ou
  • frunze de busuioc
  • frunze de telina

Mod de preparare

Cartofii curatati, se fierb cu frunzele de telina si un praf redus de sare. Cind sunt bine fierti se zdrobesc incorporind laptele si untul pentru a obtine un piure pufos cu parfum de telina. Racorit acesta se ajuta cu galbenusul de ou si nucile care au fost coapte si zdrobite. Apoi se adauga pestele afumat si bine ales de oase, mestecindu-se usor ca pestele sa ramina bucati potrivite pentru o inghititura.

Totul se aseaza pe un platou care se poate reincalzi la microunde. Garnisirea se face cu restul de frunze de telina si cele de busuioc pentru un bun aspect. Felul acesta este bun dupa citeva ore si reincalzit usor pentru ca gustul pestelui sa treaca in piureul de cartofi.

Un pahar de vin alb sec cu lamiie si sifon(sprit) de la rece, face totul un miracol!
Scordolea este un fel de mincare specific turcesc si grecesc. In zilele in care vrem sa mincam peste poate fi o rapida si delicata hrana, iar vinul alb duce rafinamentul acestei mese la satietate dar si la o buna dispozitie.

Pestele poate sa fie crap sau scrumbie macrou sau hering.

Cu cit mai mare cu atit mai bun. piureul trebuie sa fie de mare calitate, pufos si parfumat de frunzele de telina care il si coloreaza spre auriu.se serveste nici firbinte nici rece, potrivit. Citeva felii de piine cu cereale

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Buna mancare face slow cooker Crock-Pot! Sunt tare multumita de el!

Varza dulce cu carnati si carne de porc la slow cooker Crock-Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj