Saramura de Platica

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 -1,5 kg platica proaspata
  • 100 ml suc de rosii cu ardei (facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • un ardei iute
  • patrunjel verde
  • o lingura de legume deshidratate

Mod de preparare

Este mai groasa, se spala, se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa. Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane, dupa coacere.
2. 200 ml apa se fierbe cu sucul, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si dupa ce oprim focul, patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.
Aceasta zeama se toarna fierbinte, peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta. Se poate servi cu mamaliguta.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...