Saramura de Platica

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 -1,5 kg platica proaspata
  • 100 ml suc de rosii cu ardei (facut in casa)
  • 7-8 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • un ardei iute
  • patrunjel verde
  • o lingura de legume deshidratate

Mod de preparare

Este mai groasa, se spala, se scurge bine si se indulceste cu un praf de sare grunjoasa. Dupa ce au stat ceva timp la sare (cateva minute sau se poate indulci cu sare de seara pentru a doua zi), se frig pe gratarul cu carbuni, pe ambele parti. Cu dosul lamei unui cutit se razuie arsura care ramane, dupa coacere.
2. 200 ml apa se fierbe cu sucul, sare si piper, cu legumele deshidratate. Dupa cateva clocote se adauga si usturoiul feliat, praful de cimbru si dupa ce oprim focul, patrunjelul tocat fin si ardeiul iute, taiat pe lung, in patru.
Aceasta zeama se toarna fierbinte, peste pestele copt, apoi se acopera cu un capac, cateva minute, pentru o aromatizare perfecta. Se poate servi cu mamaliguta.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor

E destul de greu de preparat aceasta reteta daca nu aveti ingredientele necesare , specifice din Portugalia. E inca una din...

Cod Bacalhau cu Alheira si Grelos la cuptor
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti