Raci de Dunare fierti

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cativa raci proaspeti, vii, de Dunare
  • apa
  • sare
  • 1 lingura de legume deshidrate
  • Mujdei de usturoi:
  • cativa catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Se pune o oala de apa, cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inainte cu apa rece (se trec in sita, sub jet de apa rece, de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta sau picioare). Se fierb acoperind oala cu un capac cca. 15 minute, pana ce racii se inrosesc. De la raci, se consuma numai carnea de la clestii mari si coada. Se prepara mujdeiul, zdrobind usturoiul si apoi il frecam cu sare si cate un pic de ulei, pana ce capata consistenta unei maioneze, apoi il subtiem cu sucul de lamaie. Servim carnea de raci cu acest mujdei, iar daca nu toleram usturoiul, servim carnea de raci stropita cu lamaie. Carnea este foarte aromata si grasa si pentru o digestie buna, este indicat sa fie servita cu lamaie sau mujdei.
Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

Învață să pregătești suberek cu carne: un preparat tradițional turcesc, crocant și savuros, umplut cu carne bine...

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti