Raci de Dunare fierti

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cativa raci proaspeti, vii, de Dunare
  • apa
  • sare
  • 1 lingura de legume deshidrate
  • Mujdei de usturoi:
  • cativa catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Se pune o oala de apa, cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inainte cu apa rece (se trec in sita, sub jet de apa rece, de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta sau picioare). Se fierb acoperind oala cu un capac cca. 15 minute, pana ce racii se inrosesc. De la raci, se consuma numai carnea de la clestii mari si coada. Se prepara mujdeiul, zdrobind usturoiul si apoi il frecam cu sare si cate un pic de ulei, pana ce capata consistenta unei maioneze, apoi il subtiem cu sucul de lamaie. Servim carnea de raci cu acest mujdei, iar daca nu toleram usturoiul, servim carnea de raci stropita cu lamaie. Carnea este foarte aromata si grasa si pentru o digestie buna, este indicat sa fie servita cu lamaie sau mujdei.
Pofta buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...