Raci de Dunare fierti

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • cativa raci proaspeti, vii, de Dunare
  • apa
  • sare
  • 1 lingura de legume deshidrate
  • Mujdei de usturoi:
  • cativa catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Se pune o oala de apa, cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inainte cu apa rece (se trec in sita, sub jet de apa rece, de mai multe ori, pentru a indeparta urmele de mal si resturi vegetale de pe burta sau picioare). Se fierb acoperind oala cu un capac cca. 15 minute, pana ce racii se inrosesc. De la raci, se consuma numai carnea de la clestii mari si coada. Se prepara mujdeiul, zdrobind usturoiul si apoi il frecam cu sare si cate un pic de ulei, pana ce capata consistenta unei maioneze, apoi il subtiem cu sucul de lamaie. Servim carnea de raci cu acest mujdei, iar daca nu toleram usturoiul, servim carnea de raci stropita cu lamaie. Carnea este foarte aromata si grasa si pentru o digestie buna, este indicat sa fie servita cu lamaie sau mujdei.
Pofta buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

In week-endul trecut am participat la picnicul bucatarasilor, desfasurat in parcul Lumea copiilor si unde ne-au facut o...

Rulouri aperitiv, cu crema de branza
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.