Plachie de Novac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 medalioane de novac
  • 6 rosii sau 500 gr
  • 6 cepe potrivite
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml ulei
  • 100 gr faina
  • 2 ardei grasi rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin

Mod de preparare

Curatam, spalam si taiem julienne ceapa si ardeii. Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine. Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele. Saram si piperam rondelele de peste, apoi le tavalim prin faina. Incingem uleiul si prajim pestele pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Scoatem pestele si il punem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei. Spalam rosiile, le curatam si le taiem pe jumatate, apoi jumatatile in feliute subtiri. Intr-un vas de sticla termorezistent punem 1/3 din ceapa calita, 3 rosii taiate, jumatate din sucul de rosii iar deasupra rondelele de peste. Adaugam restul de ceapa, rosiile, sucul si vinul.

Potrivim de sare, adaugam in vas si foile de dafin. Dam la cuptor circa 35-40 de minute. Servim plachia calda presarata cu patrunjel proaspat deasupra.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.