Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 pesti Merlucius
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • pesmet
  • 1 ou
  • cateva granule de usturoi(optional)
  • putina zeama de lamaie (optional)
  • lapte
  • ulei

Mod de preparare

Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.

Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut print-un jet de apa rece.

Taiem pestele in bucati potivite, il saram si piperam, apoi il trecem prin faina alba, oul, pe care l-am batut cu putine granule de usturoi si zeama de lamaie si mai apoi l-am dat prin pesmet.

Intr-o tigaie punem ulei, iar cand s-a incins bine asezam bucatile de peste si le prajim pe ambele parti la foc potrivit.

Noi am servit cu usturoi si mamaliguta, dar se poate servi cu lamaie!

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.