Peste la Cuptor (III)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg peste (merlucius sau macrou)
  • 5 cepe
  • 4 morcovi mari
  • o ceasca bulion
  • o ceasca apa
  • 4 linguri otet
  • 100 g masline
  • sare
  • piper boabe
  • dafin
  • cimbru
  • condimente pentru peste
  • 100 ml ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se taie pestele in bucati potrivite, se sareaza, se tavaleste prin faina alba si se prajeste in ulei. Se pun bucatile prajte intr-o tava adanca, de dimensiuni 30x25 cm.

Se taie ceapa pestisori si se prajeste in ulei pana capata o culoare galbuie. Se adauga bulionul, apoi otetul, apa, dafinul, piperul, condimente pentru peste si morcovul taiat rondele. Se fierb toate, pana ce morcovul este fiert pe jumatate. (in cazul in care este foarte acra, se adauga o lingurita de zahar)

Se toarna compozitia fierbnte peste pestele din tava, se adauga maslinele si se da la cuptor pentru 30-40 min.

Este gata cand lichidul a scazut.
Se serveste rece cu un pahar de vin alb alaturi.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.