Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • ½ legatura patrunjel
  • sare

Mod de preparare


O idee buna pentru un pranz sau o cina cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.

Curatam pestele de intestine,indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei.
Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.
Dupa ce timpul s-a scurs asezam bucatile de peste intr-o tava, turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca o ora. Cu zece minute inainte de a fi gata adaugam felii si suc de lamaie .
Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare. Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou , radem untul rece peste ei ,potrivim de sare si adaugam patrunjel tocat.
Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.