Pastrav cu Verdeturi la Gratar

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pastravi mijlocii
  • 1 lamaie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 6-7 catei de usturoi
  • sare si piper
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 lamaie pt decor
  • 50 gr unt cu rosmarin

Mod de preparare

Pestele curatat si spalat se cresteaza oblic, pe ambele parti (3-4 taieturi).

Se sareaza si se pipereaza apoi se curata si se feliaza o jumatate de lamaie, patrunjelul si mararul se toaca marunt iar untul se amesteca cu rosmarin foarte fin tocat (asta daca nu aveti untul pregatit gata cu aroma)
Se umple burta pastelui cu 2 jumatati de lamaie, un morcov, usturoi, patrunjel si marar. Se presara din abundenta patrunjel deasupra pestilor.

Cu o folie de aluminiu se acopera cu hartie de copt, se aseaza pestele pe ea, restul de legume se aseaza intre pesti, untul taiat felii se aseaza in crestaturile facute pestelui, se inchide bine folia si se da la gratarul incalzit din timp. Se coace 5-6 minute pe fiecare parte. Se serveste cu legume, mamaliga, sos de maioneza cu usturoi, se decoreaza cu nelipsitele lamai si cu frunze de patrunjel. Daca doriti inainte de a inchide folia de aluminiu peste pesti, se pot acoperi cu restul de felii de lamaie.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.