Pestele curatat si spalat se cresteaza oblic, pe ambele parti (3-4 taieturi).
Se sareaza si se pipereaza apoi se curata si se feliaza o jumatate de lamaie, patrunjelul si mararul se toaca marunt iar untul se amesteca cu rosmarin foarte fin tocat (asta daca nu aveti untul pregatit gata cu aroma)
Se umple burta pastelui cu 2 jumatati de lamaie, un morcov, usturoi, patrunjel si marar. Se presara din abundenta patrunjel deasupra pestilor.
Cu o folie de aluminiu se acopera cu hartie de copt, se aseaza pestele pe ea, restul de legume se aseaza intre pesti, untul taiat felii se aseaza in crestaturile facute pestelui, se inchide bine folia si se da la gratarul incalzit din timp. Se coace 5-6 minute pe fiecare parte. Se serveste cu legume, mamaliga, sos de maioneza cu usturoi, se decoreaza cu nelipsitele lamai si cu frunze de patrunjel. Daca doriti inainte de a inchide folia de aluminiu peste pesti, se pot acoperi cu restul de felii de lamaie.
Se apropie ora pranzului si m-am gandit sa va aduc o reteta simpla si gustoasa . Mararul este din plin in aceasta perioada si...
Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de mararO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura