Pastrav cu Mazare si Sos cu Vin Alb

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 4 cepe verzi taiate marunt
  • 35 g unt nesarat
  • un praf de sare de mare fina
  • 2 linguri faina de grau alba
  • 60 ml vin alb
  • 250 ml lapte integral
  • un varf de cutit se nucsoara proaspat rasa
  • piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita cimbru verde de camp
  • un praf mic de chili cayenne (ajustati dupa plac)
  • 2 linguri smantana cu grasime de peste 30%
  • 4 pastravi proaspeti curatiti
  • spalati si uscati (optional pastrati capul)
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 200 g mazare verde spalata
  • 20 g unt nesarat

Mod de preparare

Intr-o cratita caliti in unt la foc mic ceapa cu sarea aproximativ 10 minute. Puneti faina si dupa 1-2 minute turnati vinul. Cand acesta este absorbit turnati laptele. Cu telul amestecati pentru ingloba bine ingredientele dupa care puneti cimbrul, chili, nucsoara si ajustati asezonarea. Luati de pe foc, adaugati smantana si lasati deoparte.

Asezonati pestele pe ambele parti. Intr-o cratita aduceti la o fierbere lenta 1 l de apa cu putina sare. Prajiti pestii intr-o tigaie la foc mediu in putin ulei de masline pe ambele parti dupa plac. Fierbeti mazarea aproximativ 3-4 minute sau dupa plac apoi strecurati-o.

Portionati pestii, turnati sos peste acestia (optional garnisiti cu ardei iute sau fulgi de ardei chili) si putin unt peste mazare.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu morcovi si afine

Combinatia de branza cu fructe este perfecta pentru mine, atunci cand vine vorba de deserturi. De data asta am ales un fel de...

Desert cheesecake cu morcovi si afine
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj