Paste Integrale cu Varza si Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • 200 g paste integrale (reteta originala prevede paste din hrisca )
  • 250 g varza
  • 250 g cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g speck (sunca afumata)
  • 100 g branza (taleggio) putin picanta (se poate inlocui cu branza de burduf) sau pur si simplu cascaval
  • ulei de masline (reteta originala e cu unt dar eu prefer uleiul)
  • 1 catel de usturoi
  • ardei iute uscat (cui ii place picant)
  • sare

Mod de preparare

In primul rand se pune pe foc o oala cu apa (cantitatea necesara pentru a fierbe pastele, in functie de nr de persoane).

Intre timp curatam si taiem cartofii cubulete de 1.5 cm circa, iar varza se spala si se taie fasiute de 2 cm. Cand apa fierbe punem sare apoi cartofii si varza impreuna! Dupa cinci minute se adauga pastele si se continua fierberea 13, 14 minute (dupa indicatiile de pe pachet).

Se taie speck-ul fasiute si se trage la tigaie cateva minute pana devine putin crocant, apoi lasam deoparte!

Intr-o alta tigaie incapatoare se pune un strop de ulei un catel de usturoi si putin ardei iute uscat. Cand s-a calit putin usturioul si a cedat deja gustul il eliminam!

Se scurg pastele impreuna cu varza si cartofii, se trag un minut la tigaie, in uleiul cu gust de usturoi se adauga branza cubulete si amestecam (cu focul stins) pana se topeste si devine cremoasa!

Se adauga doua linguri de parmezan si se serveste!

In farfurie se adauga speck-ul crocant si parmezan cine mai doreste!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cu legume si branza

Simplu si gustos....

Aperitiv cu legume si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj