Paella cu Fructe de Mare

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • calamar
  • sepie
  • stridii
  • creveti
  • ardei gras
  • usturoi
  • rosie
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • orez rotund
  • sofran-colorant alimentar

Mod de preparare

Imi place mult paella, un fel de mancare cu orez si fele si fel de carnuri sau fructe de mare. Valencienii in special manca faorte, foarte mult orez, o sa mai pun retete si cu celelalte.

Azi am facut paella de marisca, adica de fructe de mare. Eu am pus doar calamar, fara sepie, pt ca nu am gasit una mica: d, langostinos- creveti (un el de garizi de-ai nostrii mai mari), stridii (sic mejillones) , ardei gras rosu, o rosie tocata marunt, 2 catei de usturoi pisati, ulei de masline si un fel de fasole -habas.

Se caleste un pic ardeiul in tigaia speciala pt paella. Cand e aproape gata se pun crevetiii, sepia si calamarul bucatele mici si se mai caleste un pic. Se scot crevetii separat pe o farfurie sichair sifeliiele de ardei gras. Cand s-au calit fara sa se prinda se pun rosia, usturiul tocat marunt si putin patrunjel verde si se mesteca repede sa nu se arda usturoiul.

Apoi se pune orezul si colorantul si se mesteca repede, dupa care se pune supa de peste. Se potriveste sa fie tot un strat uniform in tigaie si se pun deasupre in raza crevetii, stridiile si ardeiul gras daca l-atiscos. Se lasa sa fiara `pana scade tot lichidul.

Daca orezul e fiert -tebuie sa fie un pic mai tare, numoale ca la pilaf- si a mai ramas un pic de supa, se ia ed pe foc si se acopera cu folie, hartie sau chiar ziar! Se lasa sa se traga toata supa si se serveste cu lamaie si sosul de usturoi " alioli", adica maioneza de usturoi.

Spanioli mananca doar la pranz paella, dar eu am facut-o pt seara!
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot

Am primit de la cineva de la tara niste gutui galbene si parfumate care trebuiau musai transformate intr-un gem aromat. Si...

Gem de gutui la slow cooker Crock Pot
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj