Novac cu Rosii la Cuptor

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Trebuie sa spun dintru inceput ca meritul este al consortului meu pentru trebusoara de mai jos, eu fiind responsabila cu indicatiile pretioase si binecuvantarea muncii la final Ocupata fiind, nu am avut timp sa pozez tot, dar important este rezultat
  • 2 bucati de crap novac
  • (cam 40 cm bucata) eviscerati, curatati de solzi si scurtati de cap
  • 3 cepe potrivite, taiate julien
  • 6 rosii taiate cubulete
  • 1 lamaie feliata
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • foaie de dafin

Mod de preparare

Feliile de lamaie se pun in burta pestilor alaturi de sare, piper si busuioc din belsug pentru ca novacul in sine este destul de fad. Se pune pestele pe un pat de ceapa, se toarna peste el putin ulei, vinul si se adauga apa in tava pana la jumatatrea pestelui.

Se pun si cateva frunze de dafin (eventual si busuioc pentru doritori) si se da la cuptor o ora, moment la care se presara cubuletele de rosii peste compozitie, lasandu-se in cuptor la foc mic pana e pestele complet facut.
Merge servit alaturi de salata verde cu lamaie.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.