Niste Fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • orez - 150 g
  • usturoi verde - 2 legaturi
  • unt - 75 g
  • ulei - 50 ml
  • morcov (pentru decor) - 1 buc
  • fructe de mare - 250 g (mix)
  • ghimbir murat - 3 felii
  • capere - 2 linguri
  • piper verde murat - 2 lingurite
  • vin alb - 300 ml
  • pasta de ardei iute - 1 lingurita
  • ardei iute murat - 4 buc
  • sare, piper, ghimbir praf, rozmarin uscat, curry, sofran
  • bulion - 1 lingura
  • patrunjel - 1 legatura
  • lamiie (pentru decor) - 1/2 buc

Mod de preparare

Am spalat bine mixul de fructe de mare si le-am fiert in apa cu sare 10 minute. In paralel orezul l-am fiert pe jumatate l-am scurs. Am taiat usturoiul fin si l-am sotat in ulei si unt (am pus intii uleiul si am topit untul -jumatate din cantitate, pentru ca untul sa nu devina brun ....), am adaugat si orezul si le-am mai tinut 5 minute pe foc ....

Fructele de mare scurse, le-am pus peste untul topit, am adaugat capere, ghimbir felii, pasta de ardei iute, ardei iute taiat, bulion, si restul condimentelor si am acoperit cu cantitatea mentionata de vin alb. Am lasat totul sa se "reduca" si am dat la o parte cind sosul a devenit de consistenta dorita.

Am asezat in farfurie orezul, am taiat fisii de morcov, si am adaugat patrunjel .... a iesit ce vedeti in poze ....

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.