Se curata pestii si se spala bine. Se sterg cu un prosop curat de bucatarie. Se maseaza bine cu condimente si ulei de masline pe toate partile inclusiv burtica. Se stoarce bine o jumatate de lamaie la fiecare peste si se aseaza pe folia de aluminiu data cu ulei pentru a nu se lipi pestele. Rozmarinul se pune in interiorul burtii cam 1 varf de cutit. Se pune un cub de unt deasupra pestelui si cateva fire de patrunjel.
Se strange bine folia, iar la capete se rasuceste in sus pentru a nu exista riscul sa iasa sosul afara. Se da la cuptor pentru vreo 30 minute. Atentie la aburi cand se desface folia.
Se pun la fiert 2 litri de apa. Cand da in clocot se pun mai intai morcovii care fierb mai greu cu putina sare, piper, vegeta, foi de dafin si se fierb vreo 15 minute (depinde cat de mare sunt taiati). Se scot apoi si se adauga conopida buchetele care a fost tinuta in apa cu sare. Se fierbe vreo 10 minute si se scoate. Se pune broccoli buchetele si se opareste 1 minut.
Pestele se serveste cu garnitura de legume. Peste broccoli se poate pune zeama de lamaie, putin ulei de masline si cascaval ras.
Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute