Fletan cu Tellinas si Sos de Rosii

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 filete de fletan
  • 100 gr tellinas
  • 1 rosie mare
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper, praf de foi de dafin (dupa gust)
  • 1 lamaie

Mod de preparare

1. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei impreuna cu cateii de usturoi (pentru cine prefera se pot pune si tocati).
2. Se adauga rosia rasa si condimentele (fara sare pentru ca scoicile contin apa de mare si sunt sarate un pic. Se potriveste de sare la sfarsit, daca este cazul) si zeama de la 1/2 lamaie.
3. Cand ierbe sosul, se adauga scoicile si se lasa la foc pana se deschid.
4. Pestele se frige in tigaia de teflon dupa ce l-am uns cu ulei pe amble parti.
5. Se pregateste pentru servit: pe farfurie scoatem pestele fript, iar peste el se pune zeama de lamaie. Alaturi, scoicile cu sos de rosii, un praf de patrunjel si felii de lamaie.
Se serveste cu vin alb foarte rece. Pofta buna!

Fletan este un tip de peste, iar tellinas scoici micute si foarte gustoase.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Inghetata de vanilie (reteta video)

Inghetata de vanilie este cea mai iubita si mai populara inghetata din lume. Se gaseste in multe forme, impreuna cu alte...

Inghetata de vanilie (reteta video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj