Cod cu Sos de Smantana si Masline Verzi Ca la Calugareni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ce avem nevoie:
  • - 2 trunchiuri de cod (cam 500 g) taiate felii de 3 cm grosime
  • Pentru rasol:
  • - 1 morcov feliat
  • - 1 ceapa taiata julien
  • - boabe de piper
  • - sare
  • - 2-3 foi de dafin
  • Pentru sos:
  • - 2 nuci de unt
  • - 1 lingura de faina
  • - 5 linguri de smantana
  • - 1 pahar cu vin alb (Feteasca regala )
  • - pulpa de la 12 masline, maruntita

Mod de preparare

Pentru rasolul de peste: punem cam 2 litri de apa la fiert, cand da in clocot adaugam ceapa, morcovul, dafinul, piperul si sarea si le lasam sa clocoteasca 10 minute. Punem bucatile de cod in apa clocotita, dam focul mic si lasam sa fiarba alte 10 minute dupa care le scoatem pe un platou.

Pentru sos: topim untul intr-o tigaie la foc moderat si adaugam lingura de faina, o lasam sa se incorporeze. Dam focul mai tare, adaugam smantana, timp in care amestecam continuu. Adaugam si vinul. Dupa 3 minute stingem focul si dam tigaia deoparte. Dupa alte 3 minute incorporam si maslinele.

Preparatul se serveste cald, garnisit cu lamaie si busuioc! Si cu un vin demisec alaturea! Hai, treaca de la mine: si cu cine va e drag desi imi statea pe limba sa spun ca asa ceva nu se imparte cu nimeni!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.