Chisoaga este de fapt puietul de peste care se transforma in deliciu culinar.
In luna August cand baltile seaca de arsita verii raman pe alocuri ochiuri de apa in care gasim cu mare usurinta chisoaga cu care pregatim aceasta reteta. Lungimea pestisorilor nu va fi mai mare de 6-7 cm.
Curatam chisoaga de mate de multe ori cu mana prin preseare si ii saram si ii lasam sa stea o jumatate de ora.
Curatam ceapa si o tocam destul de marunt in as fel incat sa ne miram si noitocam si usturoiul verde il aruncam intr o cratita unde am pus uleiul la incins. Aurim bine ceapa avand grija sa nu scapam catre calire si adaugam a cana cu apa sa fiarba in continuare.
Clatim chisoaga de sare taiem in 2-3 bucati si i punem in cratita la fiert cu ceapa>
Cateva boabe de piper si doua foi de dafin v or da o nuanta aparte aromelor ce incep sa ne incante. Fiertul la chisoaga nu dureaza mai mult de 10 min asa ca pregatim smantana cu doua linguri de faina stinse cu o cana cu apa
Se adauga smantana avand grija ca focul sa fie la mic si mestecam pana incorporam toata smantana, saram cu putina sare, gustam si daca santem incantati dam de pe foc. Putin marar pe deasupra si treaba este gata.
Intotdeauna bun si cald si rece cu mamaligala rang de felul doi.
Am jucărie nouă, v-am zis! :) Îmi vin tot felul de idei în minte și nu știu pe care s-o încerc...
Rulou de somon cu hribi si sos de alune de padure la slow cooker Crock-PotEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj