Chisoaga de Peste cu Ceapa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • peste mic chisoaga
  • 1 kg
  • ceapa 500 de gr
  • usturoi verde 3 fire
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri de faina
  • una cana cu smantana (200 gr)
  • marar

Mod de preparare

Chisoaga este de fapt puietul de peste care se transforma in deliciu culinar.
In luna August cand baltile seaca de arsita verii raman pe alocuri ochiuri de apa in care gasim cu mare usurinta chisoaga cu care pregatim aceasta reteta. Lungimea pestisorilor nu va fi mai mare de 6-7 cm.
Curatam chisoaga de mate de multe ori cu mana prin preseare si ii saram si ii lasam sa stea o jumatate de ora.

Curatam ceapa si o tocam destul de marunt in as fel incat sa ne miram si noitocam si usturoiul verde il aruncam intr o cratita unde am pus uleiul la incins. Aurim bine ceapa avand grija sa nu scapam catre calire si adaugam a cana cu apa sa fiarba in continuare.

Clatim chisoaga de sare taiem in 2-3 bucati si i punem in cratita la fiert cu ceapa>
Cateva boabe de piper si doua foi de dafin v or da o nuanta aparte aromelor ce incep sa ne incante. Fiertul la chisoaga nu dureaza mai mult de 10 min asa ca pregatim smantana cu doua linguri de faina stinse cu o cana cu apa

Se adauga smantana avand grija ca focul sa fie la mic si mestecam pana incorporam toata smantana, saram cu putina sare, gustam si daca santem incantati dam de pe foc. Putin marar pe deasupra si treaba este gata.
Intotdeauna bun si cald si rece cu mamaligala rang de felul doi.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.