Trebuie sa stim precis cum macelarim chiscarul. Prima data se taie capul, se decapiteaza, se spinteca burta pe lungimea ei, si cu dosul cutitului se trage peste burta de la un cap la altul si se curata de mate.
De la taietura gatului se cresteaza pe o parte si alta a sirei spinarii, apucam sira si o tragem fortat. Va iesi toata pana la coada.
Mare socoteala nu ar fi dar putina indemanare nu strica.
In cazul nostru la aceasta reteta il v om pune intr un vas cu apa clocotita si in 6-7 min il scoatem afara deoarece este prea fraged.
In o farfurie plata punem pesmetul, faina, boiaua, sare si mararul uscat, le amestecam pe toate si tavalim chiscarii in asta compozitie.
Otava cu putin ulei si cativa catei de usturoi zdrobiti, in care asezam chiscariitavaliti prin pesmet, dupa care la cuptor cu ei timp de 18 min la temperatura de 175 grade.
O crema de usturoi, o lamaie taiata felii, o ceasca de saramura, o felie de urda ar fi binevenita pe farfurie alaturi de chiscarul crocant.
Reteta de aluat este cel de la cornurile bratislava. Diferenta dintre cele doua retete este ca am tinut tava cu cornurile...
Croissante cu branza de vaciAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.