Chiftelute de Peste

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg peste mai mic (eu am folosit porcusor, albitura, clen)
  • 2 felii de paine
  • 3 oua
  • o capatana usturoi
  • 3 cepe
  • o legatura patrunjel
  • sare
  • vegeta si piper dupa gust
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pestisorii se fierb pana incep usor sa se desprinda depe os. Atentie nu se fierb prea tare!!!
Dupa ce s-au racit se separa usor de pe os, dupa care se trec prin masina de tocat carne (pe sita mai mica). Ceapa se taie in patru si se caleste in 50 ml ulei, dupa care se trece si ea prin masina.
Pestele se amesteca cu ceapa, miezul de paine inmuiat in apa, usturoiul zdrobit, ouale si patrunjelul. Se amesteca bine dupa care se condimenteaza dupa gustul fiecaruia cu sare, vegeta si piper.
Din pasta obtinuta se formeaza bilute care se da prin pesmet si se prajesc in ulei incins.
Se servesc cu garnitura dorita.
Pofta buna!!!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...