Cega cu Tarhon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pesti cega de marime medie
  • 50 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • Sos:
  • 30 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa de oase
  • sare
  • otet
  • 1 legatura de tarhon
  • 1 praf de zahar

Mod de preparare

Tarhonul tocat se lasa jumatate de zi in putin otet.

Se topeste untul, se adauga faina, se toarna supa de oase si se condimenteaza cu tarhonul acrit, zahar si sare dupa gust.

Se curata Cega si se asaza intr-un vas termorezistent, se sareaza, se presara cu bucatele de unt, se stropeste cu zeama de lamaie si se baga la cuptor.

Cand e gata, se toarna sosul si se mai da o data la cuptor ca sa se incalzeasca.
Se serveste cu orez condimentat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.