Cega cu Tarhon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pesti cega de marime medie
  • 50 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • sare
  • Sos:
  • 30 g unt
  • 1 lingura faina
  • 200 ml supa de oase
  • sare
  • otet
  • 1 legatura de tarhon
  • 1 praf de zahar

Mod de preparare

Tarhonul tocat se lasa jumatate de zi in putin otet.

Se topeste untul, se adauga faina, se toarna supa de oase si se condimenteaza cu tarhonul acrit, zahar si sare dupa gust.

Se curata Cega si se asaza intr-un vas termorezistent, se sareaza, se presara cu bucatele de unt, se stropeste cu zeama de lamaie si se baga la cuptor.

Cand e gata, se toarna sosul si se mai da o data la cuptor ca sa se incalzeasca.
Se serveste cu orez condimentat.

Cornulete fragede cu bors

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)