Cartofi cu peste la cuptor

Portii
5
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 bucati somn
  • 500 g cartofi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 ml vin
  • ulei
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Pestele se condimenteaza cu sare, piper dupa gust, se prajesc pe ambele parti putin (sa fie pe jumatate prajit)

In tigaia in care am prajit pestele adaugam ceapa taiata fideluta si o calim 2 min dupa care o scoatem intr-o farfurie.

In uleiul in care am prajit pestele, ceapa, (mai adaugam putin daca este nevoie), adaugam cartofi curatati, spalati si taiati rondele, 100 ml apa si lasam sa fiarba, prajeasca, acoperim cu un capac si lasam cateva minute, sa fie pe jumatate fierti) condimente dupa gust.

Intr-o tava unsa cu ulei adaugam cartofi, ceapa, pestele condimente, usturoiul tocat, pisat, vinul, felii de lamaie si amestecam.

Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptorul incalzit, 15 min cu folie si 10 min fara folie (pana ce cartofi sunt copti).

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere si nuci

Această rețetă delicioasă îmi aduce aminte de bunicuța mea dragă, care ne făcea un chec cu mere si nuci absolut...

Desert prajitura cu mere si nuci
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj