Calamari umpluti

Portii
1
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 calamari intregi si mai mari cu tot cu tentacule
  • 2 cepe mici
  • 1 sfert de chorizo
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri orez
  • 5 linguri pasta de rosii sau bulion
  • 50 ml vin rosu sec
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • chilli uscat
  • ulei de masline

Mod de preparare

Spalam bine calamarii si indepartam interiorul avand grija sa ramana intregi. Tentacolele le taiem marunt impreuna cu 1 ceapa, 1 catel de usturoi si chorizo si le calim in putin ulei de masline pana se inmoaie ceapa.
Luam de pe foc, adaugam orezul, sare si piper si lasam sa se racoreasca.
Umplem calamarii cu acest amestec si prindem capetele cu scobitori pentru a nu iesi umplutura.
Taiem restul de ceapa si usturoi si le calim cu dafinul in putin ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam vinul si lasam pe foc pana se evapora alcoolul. Punem si pasta de rosii, putina sare si chilli, o cana cu apa si calmarii umpluti.
Lasam la foc moderat pentru circa o ora, acoperit cu un capac. Ocazional amestecam ca sa nu se prinda. Dupa acest timp scoatem calmarii, iar daca sosul este prea lichid, mai lasam pe foc pana scade, apoi il trecem prin blender.
Servim cu piure de cartofi si/sau salata.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings

Preparat la storcatorul prin presare la rece Kuvings. Tehnologia unică a storcătorului Kuvings B6000PLUS permite...

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj