Vinetele se spala, se sterg si se taie cuburi.
Intr- o tigaie se pune ulei de masline, iar cand incepe sa sfaraie se adaugam cuburile de vinete. Se lasa la prajit bine, dupa care se scot cuburile de vinete, pe un servet, de hartie, ca sa se scurga uleiul, mai apoi se pune sare peste ele.
Separat, se pun, intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si lingurile de pesmet si se lasa la prajit pt cateva minute.
Apoi, se pregatesc rosiile pisate, daca vreti sa le folositi. Asadar, se spala, 2 rosii si se pun in apa clocotita pt cateva momente, dupa care se scot, se curata de piele si se taie in doua. Se scot semintele si se dau la blender.
Mai apoi, intr-un bol se pun cuburile de vinete, prajite. Dupa care, adaugam rosiile pisate. Peste ele, punem pesmetul prajit. Mai apoi, adaugam cateii de usturoi, rasi, frunzele de busuioc, sare si piper.
La sfarsit, adaugam, formaggio si amestecam bine.
Intr-un bol rotund, se pune folie de platic, de bucatarie, avand grija ca marginile sa fie lasate mai lungi.
Se pun vinetele cu restul in bol, se aranjeaza bine, marginile le pune peste vinete si lasam totul la, " odihnit" pt cel putin 1 h.
Pt ca e cald, eu am bagat in frigider, bolul.
Se serveste la temperatura camerei .... pofta buna!
Se poate servi cu paine prajita.
Pentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...
Tort cu nucaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti