Zacusca

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg vinete
  • 500 g ceapa uscata
  • 1 kg ardei
  • 1 kg gogosari
  • 200 g pasta de tomate/bulion
  • 700 ml ulei
  • 20 boabe piper negru
  • 4-6 frunze de dafin
  • sare

Mod de preparare

Vinetele, ardeii si gogosarii se coc, se curata de coaja, se lasa sa se scurga intr-o sita si apoi se trec pe rand prin masina de tocat o singura data.

Ceapa, taiata foarte marunt sau trecuta prin razatoare, se caleste in ulei, pana devine aurie. Se adauga peste ceapa ardeii si gogosarii si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa la foc potrivit (se amesteca la interval de 5 minute). Dupa aproximativ 15 minute, se adauga vinetele, pasta de tomate, dafinul, sarea, piperul si se lasa sa fiarba totul pana cand uleiul se ridica la suprafata. Zacusca se lasa sa fiarba la foc mic si se supravegheaza atent, amestecandu-se la intervale mici de timp.

Recipientul recomandat este tuciul sau o cratita in care zacusca sa poata fierbe fara sa se prinda de partea de jos a vasului.

Zacusca este gata cand uleiul se ridica la suprafata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...