Vinete Umplute la Cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 vinete medii
  • 2 litri de ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 lingura de bulion
  • 2 rosii mari, taiate subtire
  • un varf de lingurita de zahar
  • 3-4 linguri de suc de lamaie
  • patrunjel tocat
  • sare si piper, dupa gust

Mod de preparare

Vinetele se spala si se usuca, dupa care se curata de coaja. (Atentie cand taiati coditele, sa nu intrati prea mult in vinete.)

Uleiul de floarea soarelui se pune intr-o tigaie si se incalzeste la foc mare. Cand se incalzeste bine, se pun vinetele si se prajesc pana se inmoaie si devin maro. Se scot pe un prosop de hartie si se lasa la scurs.

Intre timp, se incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Se adauga ceapa tocata marunt si se prajeste timp de 2 minute. Se adauga ardeii taiati fin si se prajesc inca 2 minute. Se pun rosiile si bulionul, sarea, piperul si zaharul si se amesteca timp de 7-8 minute la foc mic.Cand este gata, se adauga patrunjelul.

Vinetele se pun pe o tava unele langa altele. Cu o lingurita, se desfac in doua de-a lungul. Se baga mixtura de legume inauntrul vinetelor, dupa care se stropesc cu sucul de lamaie.
Se baga la cuptor timp de 20 de minute. Se servesc cu carne de miel si vin rosu.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj