Vinete cu branza la cuptor

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • -3 vinete potrivite
  • -1 rosie mare
  • -3 rosii negre
  • -1 cana de rosii cherry
  • -600 gr branza dulce de vaci inchegata, (are proprietatea de a se topi la temperatura inalta)
  • -400 gr sunca Praga
  • -100 ml lapte dulce
  • -5 oua
  • -2 lingurite sare
  • -1 lingurita boia de ardei dulce
  • -1 lingurita chilli
  • -1 lingurita rozmarin
  • -1 lingurita cimbrisor
  • -400 gr cascaval

Mod de preparare


Se spala vinetele, se feliaza, felii mai grosute si se pun intr-un vas peste care se adauga sare, chilli, cimbrisor, boia de ardei dulce, se amesteca sa fie cuprinse de condimente si se coc in tava in care s-a pus hartie de copt.

Se coc pe ambele parti cam cate cinci minute pentru fiecare parte, se scot si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp se unge tava cu unt si se presoara cu faina de grau, asta ca sa nu se lipeasca mancarea de tava, apoi se asaza jumatate din cantitatea de vinete coapte, peste vinete se adauga un strat de rosii, apoi un strat de sunca Praga, iarasi un strat de vinete coapte, se toarna ouale batute cu lapte dulce si putina sare, cascaval; se orneaza cu rosii cherry si rozmarin si se da tava la cuptor pentru circa o ora.

Cand este rumena si frumoasa, este semn ca-i gata, se scoate, se lasa la racoare, se portioneaza si se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor!


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb

Usor de pregatit, cu un gust surprinzator de bun, iata o reteta pe care nu am mai pregatit-o pana acum: somon cu spanac si...

Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj