Varza pane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o varza mica si indesata,
  • 3-4 oua(in functie de marimea verzei),
  • 3-4 linguri faina,
  • sare, piper, ulei pt ptajit,
  • cascaval ras sau telemea, marar proaspat
  • In varianta de post am folosit pt prajit aluatul din bere:cca 350ml bere, cateva linguri de faina(7- pt a obtine un aluat mai gros decat cel e clatite), 1/2 pachet praf de copt, sare, piper facultativ

Mod de preparare

Daca faci varianta de post incepi cu preprarea aluatului de bere, care trebuie sa stea la odihna macar 1/2 ora.

Cureti varza de frunzele ofilite, cureti si cotorul-dar nu-l scoti
Tai varza felii cam de 2cm(ca pepenele)

Fierbi varza in apa clocotita cu sare, aproximativ 10 min. (sa nu se inmoaie prea tare)

Scurgi varza si o lasi sa se raceasca. Daca faci reteta cu ou, acum pregatesti aluatul pt. pane(albusurile batute spuma cu sare,galbenusuri si faina, facultativ-piper)

Treci fiecare felie de varza prin aluat si o prajesti in uleiul incins.
Daca prajesti in aluat de bere, ai grija sa fie focul mic si sa prajesti bine:aluatul de post se coaguleaza mai greu( ca si clatitele de post)

Bucatile prajite le pui intai pe hartie absorbanta.

Se serveste cu salata de sezon. Daca o faci cu ou, razi deasupra cascaval sau telemea si presari marar.
Are un gust deosebit.


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...