Varza dulce calita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 verze potrivite
  • 1 ardei gras
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • pasta de tomate
  • sare, piper, boia
  • ulei sau untura
  • marar verde
  • carnati afumati

Mod de preparare

Varza se curata de frunzele vestede de la suprafata, apoi se toaca fideluta.
Intr-un vas incapator, incingem putin ulei sau untura si adaugam varza, in transe, deoarece este voluminoasa la inceput, dar in scurt timp aceasta se va inmuia.
Presaram sare si piper macinat, amestecam bine si lasam putin la calit. Adaugam si ardeiul taiat fasii, cimbrul, boiaua, omogenizam si punem o cana cu apa si o pregatim la foc mediu.
Cand varza este aproape gata, adaugam 2 linguri cu pasta de tomate si incalzim cuptorul la 180-190 grade si introducem vasul pentru aproximativ 20-30 minute sau pana cand varza e bine fragezita.
La final, presaram mararul verde, tocat marunt.
Servim cu carnati afumati, prajiti si cu ardei iute verde.
Sa aveti pofta!


Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Bianca

Maine pe 17 septembrie e ziua ''fetei mele'' Bianca, ca am o fiica, o zuza ca si mine, de parca am facut-o eu....Bianca este...

Desert tort Bianca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj