Se caleste varza tocata marunt in doua linguri de untura.
Se amesteca la intervale scurte de timp.
La 5-7 minute de la momentul in care s-a pus varza pe foc se adauga jumatate cescuta de apa.
Se acopera cratita cu capac si se lasa la foc mic.
Dupa ce se evapora apa, se amesteca 2-3 minute si se mai adauga jumatate cescuta de apa.
Dupa ce se epuizeaza in acest mod cantitatea de apa specificata se lasa varza sa se caleasca in grasimea ramasa.
Se mai adauga o lingura de ulei de masline si se amesteca.
Se mai lasa 5 minute, amestecandu-se la interval de un minut.
Se pune jumate lingurita de boia de ardei dulce boabele de piper si cimbrul curatat de pe tulpina sau cu tot cu tulpina si se amesteca.
Se mai lasa inca 5-6 minute la foc mediu si dupa acest rastimp varza e gata.
Se serveste cu carnati fripti, prajiti sau /si cu mamaliga sau in varianta "chifle umplute"*.
Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...
Aripi picante cu garnitura de dovleac coptMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti