Varza Calita

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o singura persoana:
  • vaza murata 250g
  • doua linguri de untura de gasca sau de untura de porc (am folosit untura de gasca in amestec cu 10% untura de porc)
  • o lingura ulei de masline
  • doua-trei cescute de apa (in functie de cat de tare e varza)
  • 4-5 boabe piper negru
  • boia dulce (jumatate lingurita)
  • optional cimbru (Eu am pus doua ramurele de cimbru proaspat )

Mod de preparare

Se caleste varza tocata marunt in doua linguri de untura.
Se amesteca la intervale scurte de timp.
La 5-7 minute de la momentul in care s-a pus varza pe foc se adauga jumatate cescuta de apa.
Se acopera cratita cu capac si se lasa la foc mic.

Dupa ce se evapora apa, se amesteca 2-3 minute si se mai adauga jumatate cescuta de apa.
Dupa ce se epuizeaza in acest mod cantitatea de apa specificata se lasa varza sa se caleasca in grasimea ramasa.

Se mai adauga o lingura de ulei de masline si se amesteca.
Se mai lasa 5 minute, amestecandu-se la interval de un minut.
Se pune jumate lingurita de boia de ardei dulce boabele de piper si cimbrul curatat de pe tulpina sau cu tot cu tulpina si se amesteca.
Se mai lasa inca 5-6 minute la foc mediu si dupa acest rastimp varza e gata.

Se serveste cu carnati fripti, prajiti sau /si cu mamaliga sau in varianta "chifle umplute"*.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu prune si branza dulce

O prajitura simpla cu un blat care seamana cu cel de papanasi.  Reteta video o gasesti mai sus. 

Desert prajitura cu prune si branza dulce
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj