Tocanita de Linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350gr linte
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 rosie taiata marunt
  • 2 morcovi taiati in cubulete
  • 3-4 cartofi mai mici taiati in cubulete
  • 1 ardei verde taiat cubulete
  • 2-3 carnaciori proaspeti (tip barbacue) taiati rondele
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 lingurita de boia dulce
  • ulei
  • sare
  • apa (aprox 1litru)

Mod de preparare

Lintele se pun la fiert in apa cu sare la foc potrivit. (dupa cum cred ca stiti lintele trebuie lasate in apa rece de6-8 ore, aici depind si ce fel de linte folositi).

Cand au inceput sa fiarba, cu ajutorul unei palete luam spuma si adaugam morcovul, ardeiul verde si frunzele de dafin si lasam sa fiarba in continuare.

Intre timp punem putin ulei intr-o tigaie si punem ceapa si rosia la calit, adaugam o lingurita de boia, amestecam bine si adaugam carnaciorul si lasam la prajit.

Acest amestec se toarna peste linte si se lasa in continuare sa fiarba. Dupa aprox. 10minute adaugam si cartofi si lasam sa fiarba pana cand cartofi sunt facuti.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Tanu-Motanu

În aşteptarea nepoţilor mei, le-am pregătit o surpriză dulce: un tort-motănel, cu blat de nucă, bine...

Desert tort Tanu-Motanu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj