Tocanita de Ceapa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cum orice as mai spune eu despre modesta tocanita de ceapa ar fi de prisos, sa vedem mai bine ce ne trebuie:
  • 1,5 kg de ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 conserva de rosii cubulete
  • 2-3 foi de dafin
  • 200 ml ulei
  • cimbru
  • sare si piper

Mod de preparare

Ceapa taiata marisor se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga ardeiul maruntit. Dupa 20 de minute se adauga rosiile, usturoiul feliat, dafinul, cimbrul. (Desigur, si sare si piper. ) Se adauga o cana cu apa si se lasa cu capac la foc mic 30-40 de minute.
Se asaza fierbinte alaturi de doi boti de mamaliga rece, morcov murat si un ardei iute. . . si de n-ar fi post ma jur ca la canon ar merge si o Zghihara!

Bucatele de post ale taranului roman au fost intotdeauna nebagate in seama, ca insasi fiinta lui. Boerii si boernasii le credeau proaste,
mocane si sarace de orice gust. . . ". . . "mancari pregatite in firea lor simpla, ferite de orice ingrediente straine. . . "
Nicolae Filimon

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde

Sa aud eu comentarii ca de unde ceapa si usturoi verde acum... :P Ete ca reteta e mai expirata.. da` daca n-am timp domne`,...

Tocanita de porc cu ceapa si usturoi verde
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj