Tocana de Legume (ca in Slovacia)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,200 g ardei gras verde
  • 500 g rosii bine coapte
  • 200 g ceapa
  • 120 ml ulei
  • 2 oua
  • 1 carnat picant, putin afumat si nu foarte uscat

Mod de preparare

In ulei calim ceapa taiata cubulete. Adaugam rosiile decojite si taiate marunt. Ardeiul se curata de cotor si de nervurile din interior care ar putea fi iuti. Se taie in fasai lungi de 1-2 cm si se adauga peste ceapa si rosii. Se sareaza dupa gust, se adauga carnatul taiat in sferturi si se acopera cu capac pentru a se innabusi legumele in sucul propriu. Fierbem la foc moderat si dupa 20 minute incercam daca s-au inmuiat legumele. Legumele nu trebuiesc fierte foarte tare, altfel ardeiul va incepe sa se decojeasca si tocanita noastra va avea un aspect urat.

Cind legumele sunt indeajuns de moi, se imparte compozitia in doua si astfel vom avea 2 tipuri de tocanite. Intr-una din jumatati se adauga cele doua oua batute usor, amestecind cu grija sa nu zdrobim legumele. Se serveste pe farfurie ca orice tocanita sau intinsa pe felia de paine. Acestea ar fi variantele consumarii in stare proaspata.

Daca doriti sa conservati pentru iarna, inabusiti numai rosiile si ardeiul. Amestecul inabusit se toarna in borcane curate care se inchid si se sterilizeaza. Iarna, calim 2 cepe in ulei, adaugam legumele din borcan, carnati (cred ca o jumatate ar fi de ajuns), iar la sfarsit se adauaga 1-2 oua in functie de marimea borcanului in care au fost conservate legumele. Se serveste ca atare.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Ostropel de ciuperci pleutorus

De fapt tot un fel de tocăniță de ciuperci, doar că am folosit usturoi și ceapă verde.

Ostropel de ciuperci pleutorus
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj