Sarmalute cu Legume si Spanac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 legaturi spanac
  • 1 ceapa mare
  • 1 moroc
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • 1 varza mare
  • sare de lamaie
  • 1 lingurita de bors magic de la Maggie
  • cimbru uscat
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Se toaca ceapa marunt iar morocvul se da pe razatoare. Se calesc impreuna in 3 linguri de ulei si se adauga apoi orezul spalat si fiert pe jumatate in apa cu sare. Se amesteca bine, se da un praf de sare si piper. Cand e gata se lasa sa se raceasca si se leaga cu un ou batut.

Varza se curata de foile exterioare palite. Se spala sub jet de apa rece si se scoate cotorul. Se pune la fiert in apa cu sare si o lingurita de bors magic. Apoi se scot foile si se lasa sa se raceasca, se indeparteaza vinisoarele mai tari si se umplu cu amestecul de legume. La mijloc in fiecare samaluta adaugam frunzulite de spanac oparite in apa cu sare si apoi rulam.

Deasupra mai adaugam varza ramasa tocata pe care am presarat putina sare de lamaie si am frecat-o intre palme. Stropim cu bulion dezlegat in putina apa in care am adaugat si cimbru uscat.

Se dau la cuptorul incins sa se rumeneasca!
Se servesc calde cu smantana

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.